Vec...

Arhivi posnetkov

Slovencem po svetu in domovini · 2013

Predvajaj Play 2013

V letu 2013 je oddaja Slovencem po svetu in domovini na sporedu vsako nedeljo med 17.00 in 18.29. Ponovitev je v ponedeljek ob 24.00. Od ponedeljka do petka ob 14.10 je rubrika Slovenci po svetu.

Podcast

Arhivi posnetkov

aktualno   

Posnetki:

PredvajajPrenesi k sebisl 2013 12 29
V oddaji smo predvajali božični utripi med rojaki v Stuttgartu, Beneluksu, Hamiltonu, Clevelandu in Sydneyju.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 12 22
Gost oddaje je bil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf, ki je v mesecu septembru obiskal rojake v Kanadi, v novembru pa v Argentini. V studiu se nam je pridružila tudi Alenka Veber, ki je izdala božične in velikonočne spomine svojega Franka Trohe Rihtarejevega.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 12 15
Tokrat smo bili še posebej povezani z rojaki, ki živijo v Avstraliji - v Perthu in Melbournu. Tudi o dogajanju v zamejstvu, Evropi in Clevelandu ste slišali nekaj novic - še posebej o obiskih Miklavža.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 12 08
Kakšni so slovenski odnosi z Dunajem skozi čas in kakšne sledi je v cesarskem mestu pustil p. Ivan Tomažič, smo med drugim slišali v oddaji. Poročali smo še o birmi v Buenos Airesu, odlično uspelem koncertu v Clevelandu ter o dogajanju v zamejstvu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 12 01
Osrednja prireditev argentinskih Slovencev je Slovenski dan. Letošnji je bil 58. po vrsti. Prebrali smo tudi nagovor, ki ga je na tej slovesnosti imel Tone Rode. Ustavili smo se še pri nekaterih dogodkih pri rojakih v zamejstvu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 11 24
Ustavili smo se na Martinovanjih v Frankfurtu, Parizu in Hamiltonu, slišali o gostovanju Korotana v Kanadi in birmi pri Svetem Vidu v Clevelandu, ter tudi o gostovanju okteta Deseti brat v Mendozi.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 11 17
Intervju z Jožetom Božnarjem, župnikom pri Svetem Vidu v Clevelandu, ki praznuje 120. obletnico ustanovitve, novice iz zamejstva, o izletu šolskih otrok iz Buenos Airesa ter utrinki iz Avstralije.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 11 10
O podelitvi Einspielerjeve nagrada ter druge novice iz zamejstva, obisk ministrice Komel v Severni Nemčiji, o srečanju v Baasemu, obletnici Našega doma San Justo in romanju v Lujan, obisku misijonarja Opeke v Sydneyju in vseh svetih v Clevelandu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 11 03
O kapelici Marije Pomagaj v Queenslandu. Pogovor z Dejanom Valentinčičem o njegovem prispevku v zborniku Evropska Slovenija - Prispevki za nov nacionalni program. Razprava koroškega Slovenca Jožeta Wakounig na zboru na Otočcu. Dr. Andrej Fink na Vseslovenskem srečanju.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 10 27
V Belgiji so imeli 53. Slovenski dan, v Buenos Airesu so imeli šolsko proslavo ob prazniku zavetnika bl. Antona Martina Slomška, veliko zanimivega se je zgodilo tudi v Clevelandu in Melbournu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 10 20
Tržaški duhovnik Dušan Jakomin je prejel nagrado mesta Trst, na Koroškem bodo potekali Primorski dnevi, rojaki iz Nemčije so poromali v Kevelaer, slišali bomo novice iz Urugvaja in Argentine ter o konferenci slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 10 13
O romanju duhovnikov Sodalitéte na grob škofa Rožmana, 39. mladinskem koncertu v Canberri in nedelji jubilejev v Sydneyju, o 10. vseslovenskem srečanju rojakov na Hrvaškem, novice iz Clevelanda in Buenos Airesa.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 10 06
Škof Štumpf na obisku med rojaki v Hamiltonu v Kanadi, NSKS zadovoljen z izvolitvijo Angelike Mlinar, Občinski svetniki SSk spregovorili v slovenščini, Novice iz Clevelanda, DEKD obarvani tudi izseljensko.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 09 29
Ministrica Komel na obisku na Hrvaškem, Slomškova nedelja v Hamiltonu, 47. obletnica ZSMŽ, SVS pripravil razstavo Laure Esther Antonio Bavdek, Dr. Janez Zdešar - in memoriam - posnetek pogovora iz leta 1997.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 09 22
Ministrica na obisku v Makedoniji, novice iz zamejstva, novo vodstvo ZNP pri NSKS, V Ljubljani je odprta razstava o samostojnem političnem nastopanju v Italiji.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 09 15
65. Marijanski shod na Opčinah, Odprta razstava skozi prostor in čas, 65. romanje Slovencev v Midland, Od zime v jesen na Švedskem, Cafe koncert v Buenos Airesu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 09 08
Pogovor s slovenskim izseljenskim duhovnikom v Buenos Airesu Francijem Cukjatijem in novice iz Melbourna.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 09 01
60 let Prešernove šole na Pristavi v Buenos Airesu, Romanje v argentinski Lurd, Romanje v Frank pri Clevelandu, prodana župnija sv. Lovrenca, kaj je dr. Drago Štoka povedal na XIII. Vseslovenskem srečanju.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 08 25
V večnost je odšel p. Kukovica, p. Tretjak se poslavlja od Adelaide, avgust v Clevelandu, novice iz zamejstva, veliki šmaren v Habsterdicku, Letošnji švedsko-slovenski vzpon, novice iz Hamiltona.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 08 18
Kaj so na letošnjem, 13. Vseslovenskem srečanju v državnem zboru povedali vabljeni predavatelji: prof. dr. Anton Mavretič, Luigia Negro in izredna profesorica, dr. Mirjam Milharčič Hladnik.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 08 11 Romanje treh Slovenija Sv Visarje     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 08 04
17. tabor slovenskih otrok po svetu; Pestro poletje v Clevelandu; Janko Krištof kot Prerok; V Morestelu od devetih redovnic pet slovenskih.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 07 28
O jezikovnih počitnicah in tednu mladih umetnikov za otroke z avstrijske Koroške, novem/starem vodstvu NSKS ter o praznovanju obletnice Slovenije v Montrealu in Buenos Airesu in o uspešnih piknikih na Slovenski pristavi pri Clevelandu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 07 21
Posnetki z 20. Tabora Slovencev po svetu: pridiga škofa Antona Jamnika ter kaj so na okrogli mizi o pripadnosti Sloveniji ter razpetosti med domovino in tujino povedali dr. Klemen Jaklič, mag. Klemen Žumer, mag. Uroš Zorn, Ciril Valant in Federico Potočnik.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 07 14
20. Tabor Slovencev po svetu, Rast XLII v Slovenij, zasedal je Svet za Slovence po svetu, novice iz Clevelanda in Melbourna, praznovanje Slovenskega dneva v j. Ontariu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 07 07
Ob nedelji Slovencev po svetu pogovor s škofom Petrom Štumpom, o vseslovenskem srečanju v državnem zboru, razstavi Slovenci v Argentini, o spominski proslavi v Mendozi.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 06 30
V Frankfurtu praznovali dan državnosti, Praznovanji v Strasbourgu, Dan državnosti v Clevelandu, USZS pripravil poslovni imenik, V Ljubljani bo potekal 20. tabor Slovencev po svetu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 06 23
Podelitev nagrade Nadje Maganja Jevnika Angelci Klanšek, V Celovcu prvič zasedal Forum za dialog, Praznovanje dneva državnosti v Parizul, V Clevelandu so se spomnili neobsojenih žrtev, Žalna junijska slovesnost v Argentini.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 06 16
100 let župnije svetega križa v Fairfieldu, Sveta birma v Augsburgu, Angelci Klanšek nagrada Nadje M. Jevnikar, V Trstu posvečen Slovenec, Vaška godba z Vrha navdušila Slovence in Nemce, Zlata poroka v Frankfurtu, 53. obletnica Slovenskega doma San Martin, Praznovanje godu Marije Pomagaj v Buenos Airesu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 06 09
V Ljubljani je potekala VIII. konferenca zdravnikov slovenskega rodu, Novice iz zamejstva, Hamiltona in Clevelanda, Fredi Brežnik: Kam gre Slovenija?, 53 let Karapačajskega doma.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 06 02
Novice iz Melbourna, 38 let deželne SSk, Dr. Štoka se je v Bruslju srečal z dr. Štrubljem, Slovenski in nemški župani igrali nogomet, Petič po poteh notranjskega izseljenca.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 05 26
40. romanje v Vadsteno, 55. obletnica SKM Essen, Romanje v Lujan, Mladina Našega doma se pripravlja na SMD 2013, Učenci sobotne šole v Clevelandu zaključili pouk.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 05 19
Nagradni natečaj in drugo delovanje USZS. Predsednik DZ Veber in manjšinci. Igor Gabrovec podpredsednik deželnega sveta FJK. Večer slovenskih krščanskih izročil. Šmarnice na avstrijskem Koroškem. Novice iz Essna in Anglije.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 05 12
V Merlebachu na vzhodu Francije so praznovali 30-letnico duhovništva tamkajšnjega župnika in delegata za Francijo Jožeta Kamina in društva prijateljev slovenske katoliške misije - na praznovanju je bil tudi kardinal Franc Rode. Otroci v Clevelandu so kronali Marijo, v Buenos Airesu so imeli občni zbor Zedinjene Slovenije, v Našem domu San Justo so sprejeli devetnajst novih članov, Alenka Veber nas bo povabila na pohod po poteh notranjskega izseljenca Franka Trohe Rihtarjevega, pokukali bomo tudi v zamejstvo.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 05 05
Tržaški Slovenci poromali na Zaplaz, Štoka in Pavšič pisala Letti, Dobljani avstrijski odbojkarski državni prvaki; kako so na Koroška poje 2013 zapeli MoPZ Vinko Špacapan iz Škocjana, Vokalna skupina Lipa iz Velikovca in MePZ Mirko Špacapan iz Podgore pri Gorici.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 04 28
Pogovor z dr. Dragom Štoko o deželnih volitvah v FJK in o obisku ministrice Komel pri SSO. Marjan Zgonc zapel v Našem domu. Slomškov dom sprejel nove člane. Nedelja prvih obhajil, koncerta Korotana in Zarje. Pivovarna Laško tudi v Clevelandu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 04 21
Pogovor s patrom Darkom Žnidaršičem. Novice z avstrijske Koroške in iz Anglije. Velika noč v Argentini in v Našem domu San Justo.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 04 14
Pomladanska konferenca izseljenskih duhovnikov. Nova sestava komisije v DZ. Ministrica Komel z zamejci in s parlamentarci. Poslovna konferenca »Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva«. Novice iz Frankfurta. Duhovne vaje za mlade iz Buenos Airesa. Križev pot mladih v San Justu. Novice iz Clevelanda .
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 04 07
Velika noč v Berlinu, Merlebachu, Torontu in Montrealu. Spomini prof. Lipovca iz Clevelanda na škofa Rožmana. Marija Ferjančič iz Melbourna vstopila v drugo stoletje.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 03 31
Velika noč v Melbournu, Clevelandu , Lemontu , Buenos Airesu, Belgiji, Hamiltonu in Stuttgartu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 03 24
Pogovor z ministrico Ljudmilo Novak ob sklepu mandata, o srečanju Koroška poje 2013, gostovanju Fantov s Praprotna in Perpetuum Jazzile v Clevelandu, da je v Argentini v večnost odšel Tine Debeljak ml., o novem križevem potu v Kew-ju in praznovanju materinskega dne in dneva žena v Neussu v Nemčiji.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 03 10
Pogovor s poslancem Francem Pukšičem, ki vodi parlamentarno komisijo za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu. O nagrajenki nagrade Nadje Maganja Angelci Klanšek, novice iz Anglije in Clevelanda ter pogovor z Bredo Lončar, ženo leta v Clevelandu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 03 03
V oddaji smo objavili nekaj odzivo izseljencev in zamejcev na napovedi o spremembi vlade in ukinitvi ministra za rojake. Slišali ste še, da je bilo prvo Kurentovanje v Clevelandu uspešno, da je umrl Ciril Stopar s Švedske ter pogled Iva Jevnikarja in Riccarda Rutarja iz Italje na Slovenijo kot duhovno domovino.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 02 24
V oddaji smo se ustavil ob napovedi po ukinitvi ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu v nastajajoči vladni koaliciji, kaj je ministrica Novak sporočila rojakom ob svetovnem dnevu materinščine, povedali več o pokojnem dr. Božidarju Finku iz Argentine, slišali športno novico s Švedske, o postu v Clevelandu in pogled mag. Valerije Perger na Slovenijo – duhovno domovini vseh Slovencev na strokovnem simpoziju Ko ni več meja. Predvajali smo tudi pesem Old Slovenia iz Avstralije.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 02 17
V oddaji smo spregovorili o reviji Moja Slovenija, praznovanju slovenskega kulturnega praznika v Parizu in Clevelandu ter slišali, kakšen je pogled Jožeta Kopeiniga z avstrijske Koroške na Slovenijo.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 02 10
Pomembni ambasadorji slovenstva po svetu so učiteljice in učitelji v sobotnih slovenskih šolah. Nekaj smo jih spoznali v tokratni oddaji, spregovorili pa tudi o praznovanju slovenskega kulturnega praznika v Frankfurtu in o prihodnosti mladih na Koroškem.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 02 03
Učitelji sobotnih šol so bili na seminarju v Sloveniji. Dogajanje v zamejstvu. Kurent v Clevelandu. Zbor San Justo pel ob 150 letnici župnije. Premier Janša med rojaki v Čilu. Na Brezjah pripravljajo zemljevid podob Marije Pomagaj po svetu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 01 27
Predvajali smo posnetke s podelitve letošnje Tischlerjeve nagrade, ki je bila v četrtek, 24. januarja 2013, v Celovcu in jo je prejel tržaški pisatelj Boris Pahor. Slišali ste nagovor predsednika NSKS in podpredsednika KKZ dr. Valentina Inzka, slavnostni govor dr. Fabjana Hafnerja in zahvalni govor Borisa Pahorja. Predvajali smo tudi zmagovalni govor govorniškega natečaja. Zmagal je Matjaž Smrtnik iz 6. razreda ZG/ZRG iz Celovca.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 01 20
Švedska ob koncu starega in na začetku novega leta. Jubilanti na Švedskem. Slovenska skupnost se je predstavila švedski župniji Kristusa Kralja v Göteborgu. Novice iz Clevelanda. Mladci in mladenke na taborjenju. Mendoza: Luč svete noči. Novice iz Avstralije.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 01 13
50. Dan emigranta v Čedadu. Dobrodelni koncert za Rihtarjevo domačijo. Nemčija: božič v Essnu, v Espelkampu visoki jubilej praznoval veliki dobrotnik, Andrej, prepevaj v angelskem zboru, zanimivost iz Duesseldorfa. Cleveland: božična dobrodelnost. Anglija: božič in novo leto v Londonu, slovo od Alojza Rebernika.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2013 01 06
Božično vzdušje v Franciji, Sydneyju, Lemontu, Torontu in Clevelandu. Duhovna priprava mladih v BsAs na božič. Umrl duhovnik Janez Petek CM.
     Mobilne naprave o
Izberi:  Vse | NobenIzbrano: Predvajaj