Vec...

Arhivi posnetkov

Slovencem po svetu in domovini · 2014

Predvajaj Play 2014

Arhivi posnetkov

prispevki   

Posnetki:

PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 12 28
Božični utrip med rojaki po svetu ste slišali v tokratni oddaji. Povezani smo bili s Sydneyjem v Avstraliji, Freyming-Merlabachom v Franciji, Torontom v Kanadi, Clevelandom v ZDA in Stuttgartom v Nemčiji.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 12 21
Posnetke Sergija Pahorja, Rudija Merljaka in Dejana Valentinčiča s simpozija Ko ni več meja, kjer so govorniki skušali opredeliti meje slovenskega kulturnega prostora, ste slišali v tokratni oddaji Slovencem po svetu in domovini.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 12 14
Kako so praznik Kristusa, kralja vesoljstva in 20. obletnico Folklorne skupine Maribor praznovali v Buenos Airesu ter o obisku ministra Žmavca pri rojakih v sosednjih državah. Spregovorili smo še o razstavi Slovenci v Argentini in prisotnosti slovenščine v javnosti na avstrijskem Koroškem.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 12 07
O Slovenskem gledališkem prazniku v Celovcu in simpoziju Kako mladi Slovenci v Italiji vidijo svojo prihodnost?, o adventu v Clevelandu in 59. Slovenskem dnevu v Argentini ter razmišljanje dr. Edija Gobca Kaj mnogi Slovenci želimo za božič in novo leto 2015.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 11 30
O obletnici društva Slovenska Pristava in utripu med Slovenci v Clevelandu in Parizu, o posvetu Ko ni več meja, novem vodstvu Mohorjeve družbe Celovec in da je Slovenska kulturna akcija iz Argentine dobila Schwentnerjevo priznanje.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 11 23
Kakšno je življenje slovenske jezikovne manjšine v Reziji in njen pravni položaj, smo slišali v oddaji Slovencem po svetu in domovini. Pogovarjali smo se z raziskovalcem Dejanom Valentinčičem.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 11 16
O Martinovanjih pri rojakih v Frankfurtu in Clevelandu, dogajanju v začetku novembra v Melbournu, letnem izletu osnovnošolskih otrok iz Buenos Airesa in novice iz Toronta, o letošnjem Einspielerjevem nagrajencu in o rebalansu proračuna za rojake v sosednjih državah in po svetu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 11 09
Rojake v kanadskem Torontu so obiskali misijonarka s. Dorica Sever ter pisatelja Drago Jančar in Andrej Blatnik. V oddaji Slovencem po svetu in domovini smo se dotaknili tudi dogajanja v zamejstvu, Clevelandu in Buenos Airesu ter se pogovarjali z orgličarjem Edijem Vidmarjem.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 11 02
Predavanje dr. Draga Štoke na Zboru kristjanov Otočec 2014, o zlatem jubileju slovenske župnije v Mannheimu, 58. obletnici Našega doma San Justo v Buenos Airesu in novice iz Clevelanda ste slišali v tokratni oddaji Slovencem po svetu in domovini.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 10 26
O zlatem jubileju slovenske župnije v Montrealu, Baragovih dnevih v ZDA in ustoličenju podobe Marije Pomagaj v Argentini, pa tudi o Slovencih v hrvaškem športu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 10 19
O življenju slovenskih beguncev v Avstriji po letu 1945, ki ga opisuje nova fotografska monografija Cvetoči klas pelina, na Primorskem se začenjajo 16. Koroški kulturni dnevi, Bernarda Fink Inzko je zaskrbljena za slovensko glasbeno šolo na avstrijskem Koroškem, druge novice iz zamejstva ter novice iz Clevelanda. Med 17. in 18.30 v oddaji Slovencem po svetu in domovini.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 10 12
V Melbournu je potekal 40. slovenski mladinski koncert, na Slomškovo nedeljo so v Lemontu obeležili 20-letnico slovenskega verskega središča, o 56. romanju essenskih rojakov v Kevelaer in 53. obletnici Slomškovega doma v Ramos Mejiji ter letnem koncertu Mi smo mi v Clevelandu in obisku p. Darka iz Sydneyja pri rojakih na Zlati obali.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 10 05
Romanje rojakov iz Švice v Einsiedeln, v avstralskem Sydneyju so praznovali farnega zavetnika, v kanadskem Hamiltonu pa je bilo praznovanje 50-letnice župnije, tudi o 1. konferenci turizma in gostinstva, ki jo je pripravil Svetovni slovenski kongres.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 09 28
V Clevelandu se je začela slovenska sobotna šola, v San Martinu v Buenos Airesu so imeli mladinski dan, pestro je bilo tudi na Švedskem in v Angliji.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 09 21
Zlata maša Ivana Plazarja v Torontu, spominska slovesnost v Midlandu, vinska trgatev na Slovenski Pristavi pri Clevelandu, pogovor z Majo Degmečič, ki je obiskovala dopolnilni pouk slovenskega jezika v Buzetu na Hrvaškem in je tako iskala stik s svojimi koreninami.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 09 14
Gorazd Žmauc dobil potrditev v državnem zboru, o novem šolskem letu na avstrijskem Koroškem, pripravah na šolsko leto v Clevlandu in 65. obletnici društva Slovencev v Mendozi. Drugi del reportaže o dopolnilnem pouku slovenskega jezika v Pulju, Buzetu, Čabru in na Reki.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 09 07
O 100-letnici Slovenskega narodnega doma v Clevlandu, 60-letnici tamkajšnje folklorne skupine Kres ter o prireditvi Ob taktu barv, ki je bila v Buenos Ariesu. V pogovorih z učiteljico in obiskovalci pa smo spoznavali tudi, kako poteka dopolnilni pouk slovenskega jezika v Buzetu, Čabru, Pulju in na Reki na Hrvaškem.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 08 31
V mlinu pri Thicourtu na vzhodu Francije so že 25-ič praznovali veliki šmaren, o razgibanem poletju v Hamiltonu, da so rojaki iz Avstralije poleti obiskali Evropo, pa o pikniku Marije Vnebovzete na Slovenski Pristavi in romanjih v Bellevue in v Lurdes ter o mladinskem dnevu Slomškovega doma.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 08 24
Razmišljanja vabljenih govorcev na letošnjem 14. vseslovenskem srečanju. To so bili Bernard Šrajner in Tilen Kranjc z Irske, mag. Susanne Weitlaner z avstrijske Štajerske in doc. dr. Sara Brezigar s Tržaškega.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 08 17 Koroska poje
V oddaji ste slišali posnetek letošnjega pevskega srečanja Koroška poje, na katerem so cerkvene in posvetnem pesmi peli: Cerkveni zbor Loče, Mladinski zbor Danica Šentprimož, MePZ Gorotan Šmihel, Pevska skupina ConCor iz Rožeka, Višarski oktet iz Italije in MoPZ Tomaža Tozona Viribur unitis iz Slovenije. Igrala je Godba na pihala iz Šmihela, povezovala je Monika Novak-Sabotnik.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 08 10
V oddaji ste slišali posnetke s 26. Romanja treh Slovenij, ki je bilo 3. avgusta na Svetih Višarjah, in sicer predavanje prof. Tomaža Pavšiča in pridigo škofa Stanislava Lipovška.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 08 03
V oddaji Slovencem po svetu in domovini ste slišali o taboru slovenskih otrok, obisku maturantov iz Argentine in Kanade, zlati maši Franceta Urbanije v Clevelandu, da je h Gospodu odšel p. Janez Tretjak, ki je deloval med rojaki v Avstraliji, da slovenski minoriti zapuščajo Sveče in da je koroška Slovenka Ana Blatnik postala predsednica zveznega sveta.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 07 27
O izseljenskem prispevku k slovenski samostojnosti in enotnosti so govorili na 21. Taboru Slovencev po svetu. Slišali bomo, kaj so na to temo povedali dr. Andreja Valič Zver, mag. Renato Podbersič in dr. Andrej Vovko.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 07 20
Tokrat ste slišali, kaj sta na 21. Taboru Slovencev po svetu povedala škof Anton Jamnik v pridigi in dr. Rosvita Pesek o dr. Jožetu Pučniku kot izseljencu, navdihu in vzoru, sledile so novice iz Clevelanda ter o praznovanju dneva državnosti v Buenos Airesu in Ciril-Metodove nedelje na Vejni nad Trstom.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 07 13
Na nedeljo Slovencev po svetu je bilo slovesno na Brezjah. V oddaji smo predvajali posnetke dogajanja. Dodali smo novice iz Toronta in Clevelanda ter pogovor o 26. Jezikovnih počitnicah KKZ.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 07 06
O XIV. vseslovenskem srečanju v DZ in prireditvi Dobrodošli doma 2014. Novice iz zamejstva in Clevelanda ter junijske novice iz Frankfurta, pa tudi o železni maši dr. Mirka Gogale v San Justu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 06 29
O 25. Slovenskem dnevu v Hamiltonu v Kanadi ter kaj ob nedelji Slovencev po svetu pripravljajo v Državnem zboru, na USZS, pri Rafaelovi družbi in v Slovenji v svetu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 06 22
V Ljubljani so se srečali slovenski pravniki iz sveta in Slovenije. Nekaj utrinkov ste slišali v oddaji. Povezani smo bili tudi s Parizom, kjer so praznovali dan državnosti in v gosteh imeli Borisa Pahorja. Spregovorili smo o farnem pikniku in očetovskem dnevu v Clevelandu, obletnici Slovenskega doma v San Martinu in nogometni tekmi Slovenija - Argentina.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 06 15
O binkoštnih srečanjih v Vadsteni na Švedskem in v Essnu v Nemčiji, o spominski slovesnosti za kardinala Alojzija Ambrožiča v Dobrovi, o zaključku šole in spominska slovesnost v Clevelandu ter o spominski proslavi v Buenos Airesu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 06 08
V Mannheimu in Frankfurtu v Nemčiji so praznovali 50-letnico župnije, v Buenos Airesu so praznovali praznik Marije Pomočnice, slišali bomo kaj je novega v Clevelandu in kako je bilo v Buzetu na zaključni prireditvi dopolnilnega pouka slovenščine za severozahodni del Hrvaške.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 06 01
Kaj je novega med rojaki v Avstraliji in katera so nagrajena diplomska, magistrska in doktorska dela na temo izseljenstva. V Evropskem parlamentu tudi koroška Slovenka. 45. pevsko-glasbeni večer v Buenos Airesu in koncert v Mendozi.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 05 25
Podoba Marije Pomagaj iz Avstralije bo poromala na Brezje, argentinski rojaki so poromali v Lujan, obletnica Slovenskega doma v Karapačaju, izšla avtobiografija Avguštine Budja v švedskem jeziku.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 05 18
V oddaji smo mdr. slišali, da bodo pri Gospe Sveti prihodnjo nedeljo slovenske šmarnice, kako so v Skopju obeležili Dan Evrope, o delovanju mladinskih organizacij in misijonski tomboli v Argentini, rojake smo povabili tudi k obhajanju večera slovenskih krščanskih izročil.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 05 11
Rojaki na vzhodu Francije so mesec maj začeli z romanjem v Habsterdick, rojaki s Švedske pa so v tem tednu poromali v Rim. O obojem smo govorili, pa tudi o kongresniku slovenskega rodu Jamesu Oberstarju, ki se je poslovil s tega sveta, srečanju skavtov v Doberdobu in mladih Argentincev v Buenos Airesu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 05 04
Utrinki z zborovskega srečanja Koroška poje 2014, slišali ste, kako so posvetne in duhovne pesmi peli: Cerkveni zbor Loče, Mladinski zbor Danica, Šentprimož, MePZ Gorotan, Šmihel, Pevska skupina ConCor, Rožek in Višarski oktet iz Italije. Posnetke nam je omogočil Slovenski spored ORF iz Celovca.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 04 27
Praznovanje velike noči v Stuttgartu, Franciji, Torontu, Montrealu in Lemontu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 04 20
Praznovanje velike noči v Sydneyju, Melbournu, Belgiji, Buenos Airesu, Hamiltonu in Clevelandu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 04 13
Zlata knjigi o osamosvojitvi Slovenije. Zaživelo bo Tržaško knjižno središče. Minister v Porabju. Postno romanje frankfurtskih rojakov. Novice iz Clevelanda in Mannheima. Začetek šolskega leta v Argentini. Mendoško skupnost obiskal Matevž Štirn.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 04 06
Prvi obisk ministra Žmavca pri manjšini. Celovško Mohorjevo zdaj vodita Hren in Kelih. Četrt stoletja slovenske televizijske stalnic. Ljubljana in Celovec vsak dan povezana z avtobusom. Praznovanji v Karapačaju in Našem domu. Umrl duhovnik Vladimir Kozina.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 03 30
Slovenski duhovniki, ki delujejo med izseljenci v Evropi, so bili ta teden v domovini na spomladanski pastoralni konferenci, pogovarjali smo se z msgr. Janezom Pucljem. Z dr. Zvonetom Štrubljem smo se pogovarjali o slovenski skupnosti v Luksemburgu in bližajočih se volitvah v Evropski parlament. Slišali boste še novice iz Clevelanda in z avstrijske Koroške.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 03 23
Kako so se udeleženci dopolnilnega pouka slovenščine na Reki poklonili misijonarju Pedru Opeki, kakšne spremembe letos načrtuje minister Žmavc, rojaki iz argentinskega Tucumana so se udeležili umestitve škofa Vinka Bokaliča v Santiago del Estreo in dogajanje v jesenskem Melbournu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 03 16
V belgijskem Limburgu so praznovali 65. obletnico Slovenske katoliške misije. Novice iz Argentine in Clevelanda ter poročilo s srečanja Koroška poje 2014.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 03 09
O menjavi državnega sekretarja na USZS - Borisa Jesiha je zamenjala Brigita Čokl, o prejemnici zamejske nagrade Nadje Maganja Jevnikar, kako je bilo na pustovanju v Frankfurtu ter o dogajanju zadnjih dveh mesecev v Hamiltonu in Torontu v Kanadi ter Clevelandu in Lemontu v ZDA.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 03 02
Zveza cerkvenih pevskih zborov iz Trsta je prejela visoko občinsko priznanje. O primopredaji na Uradu za Slovence v sosednjih državah in po svetu ter kaj so na 13. vseslovenskem srečanju z naslovom Odslikave slovenstva povedali Marjan Kolarič, dr. Janko Zerzer in Fluvia Premolin.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 02 23
Posnetki Večera izza kongresa, ki ga je Svetovni slovenski kongres v sredo 19. februarja 2014 naslovil Verska inkulturacija Slovencev v Buenos Airesu. O tej tematiki je spregovorila Ana Škulj, ki je s to tematiko leta 2012 diplomirala na Teološki fakulteti pri prof. dr. Metodu Benediku.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 02 16
O praznovanju slovenskega kulturnega praznika v sosednjih državah in Parizu. Mladi zamejci na ekskurziji v evropskih ustanovah, v Tinjah bodo pripravili posvet o novi deželni ustavi, novice iz Clevelanda in Melboruna ter o odstopu ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu Tine Komel.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 02 09
Kako so slovenski kulturni praznik praznovali v Frankfurtu, kako Slovenijo predstavljali v Parizu, novice iz Clevelanda in kaj sta na okrogli mizi iz zamejske perspektive na Slovenijo pogledala slovenska poslanca na Dunaju in v Trstu, dr. Angelika Mlinar in Igor Gabrovec.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 02 02
Kakšen je bil januar v Clevelandu, ali bo Slovenska manjšinska koordinacija oživela, novice o delovanju Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, kakšna je vloga kmetijstva pri narodnih skupnostih in kako deluje koordinacija Agraslomak?
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 01 26
Posnetek s podelitve 35. Tischlerjeve nagrade, ki jo je 23. januarja 2014 prejel župnik Stanko Trap: govora dekana Stanka Olipa in Pepce Druml, pozdrava Janka Krištofa in Valentina Inzka, zahvala Stanka Trapa, čestitka ministrice Tine Komel, posnetki nastopajočih skupin, posnetek zmagovalke govorniškega natečaja Ane Lene Domej.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 01 19
Januar je mesec verskega tiska, zato smo v oddaji predstavili prenovljeno izseljensko revijo Naša luč (naš sogovornik je bil glavni urednik msgr. Janez Pucelj), slišali ste o govorniškem natečaju med mladimi na avstrijskem Koroškem in še druge aktualne novice.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 01 12
O tradicionalnem novoletnem srečanju v Tinjah, Dnevu emigranta v Čedadu, zlati maši dr. Jureta Rodeta v Argentini, božiču v San Justu in Essnu ter ob 50. praznovanju božiča v slovenski cerkvi v Montrealu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napravesl 2014 01 05
Na tretji sveti večer smo slišali nadaljevanje božičnega utripa med rojaki po svetu - v Melbournu, Torontu, Lemontu, Clevelandu, vzhodni Franciji in na Švedskem.
     o
Izberi:  Vse | NobenIzbrano: Predvajaj