Vec...

Arhivi posnetkov

Slovencem po svetu in domovini · 2017

Predvajaj Play 2017

Oddaja Slovencem po svetu in domovini je namenjena obveščanju poslušalcev z življenjem rojakov v zamejstvu, v Evropi, ZDA, Kanadi, Argentini in Avstraliji, občasno pripravljamo tudi tematske oddaje.

Vabljeni k ogledu radijske osnovne spletne strani, kjer sproti objavljamo novice o življenju rojakov!

Celotni audio arhiv oddaje.

Podcast

Arhivi posnetkov

prispevki   

Posnetki:

PredvajajPrenesi k sebisl 2017 06 18
V Buenos Airesu so pripravili tradicionalno Spominsko proslavo, spomnili smo se pokojnega izumitelja dr. Franceta Rodeta, slišali pogovor s p. Marijanom Čudnom, ki je bil na obisku rojakih v Avstraliji, predstavili natečaj SSK za izvirno izražanje mladih slovenskih rojakov iz zamejstva in sveta.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 06 11
Rojaki s Švedske so ob binkoštnem prazniku poromali v Vadsteno in obeležili 55-letnico Slovenske katoliške misije. V oddaji tudi o binkoštnem srečanju rojakov v Essnu, novice iz Frankfurta in Clevelanda ter povabilo na praznovanje 25-letnice Izseljenskega društva Slovenija v svetu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 06 04
Pogovor z Juretom Komarjem, ki ostala predsednik Zedinjene Slovenije, krovne organizacije Slovencev v Argentini, spremembe pri Slovenski kulturni akciji. Pogledali smo k rojakom v sosednjih državah in čez lužo, tudi o izjavi Baragove zveze iz ZDA v zvezi z vračanjem Baragovega semenišča v Ljubljani.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 05 28
O praznovanju 60-letnice Slovenske gimnazije v Celovcu, zanimivem glasbenem obisku v Franciji in veselju švedskih rojakov nad svojim kardinalom ter o zborniku Etnološka zbirka Kostanje – kraj spomina in učenja.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 05 21
Zamejci vabljeni na 6. državno tekmovanje v malem nogometu, rojaki iz Stutgarta meseca maj začeli s tradicionalnem srečanjem na Michaelsbertu, v Melbournu počastiti mamice in stare mame ob materinskem dnevu, v Clevelandu se pripravljajo na torkovo praznovanje večera slovenskih krščanskih izročil.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 05 14
Minister Žmavc je v podelil priznanja nagrajencem natečaja za diplomska, magistrska in doktorska dela o Slovencih v zamejstvu in izseljenstvu. Slišali ste še vabilo na 20. Slovenske šmarnice pri Gospe Sveti in novice iz Clevelanda.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 05 07
O tradicionalnem prvomajskem romanju francoskih rojakov v Habsterdick. Ozrli se bomo tudi v Cleveland in k rojakom na avstrijsko Koroško. Na 15. Koroških kulturnih dnevih v Ljubljani so predstavili tudi knjigi o misijonarju Baragi ter živi narečni besednjak slovenskega govora v zgornjem Rožu.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 04 30
Letos je nagrado Nadje Maganja prejela pisateljica Berta Golob. Slišali ste še posnetek drugega dela koncerta Koroška poje 2017, med drugim tudi krstno izvedbo skladbe To bo moja pesem pela.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 04 23
Velikonočni utrip med rojaki po svetu, 2. del: Sydney v Avstraliji, Lemont pri Čikagu v ZDA, Montreal v Kanadi, Freyming-Merlebach v Franciji, Naš dom v San Justu v Buenos Airesu v Argentini in Cleveland v ZDA.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 04 16
Velikonočni utrip med rojaki po svetu: Melbourne v Avstraliji, Buenos Aires v Argentini, Cleveland v ZDA, Göteborg na Švedsem, Bruselj in Eisden v Belgiji ter Hamilton v Kanadi.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 04 09
O Kapelskem pasijonu, ki je rešen pred pozabo, o Gala večeru, ki ga je Slovensko-ameriška znanstvena fundacija pripravila v Clevelandu ter o zlatem jubileju zbora slovenske katoliške misije v Münchnu v Nemčiji.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 03 26 - ponetek Koroska poje
Izseljenski duhovnik iz Evrope so bili na pastoralni konferenci v Sloveniji. Nekaj zaključkov srečanja ste slišali v oddaji, v njej smo predvajali tudi prvi del pevskega srečanja Koroška poje 2017.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 03 19
Utrinki in zvočni posnetki s pevskega srečanja Koroška poje 2017, v Špetru odprli prostore obnovljene dvojezične šole, novice iz Clevelanda, vabila.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 03 12
Slišali ste vtise z gostovanja duhovniškega okteta Oremus med rojaki v Avstraliji, utrinke postnega časa v Clevelandu in kako so pred postnim časom v Frankfurtu pustovali ter novice iz sosednjih držav.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 03 05
Aktualno dogajanje v Hamiltonu v Kanadi in Clevelandu v ZDA, novice iz sosednjih držav ter zborovska pesem z avstrijske Koroške se bodo prepletali v tokratni oddaji.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 02 26
Ta teden je bilo v Ljubljani kar nekaj pogovorov glede nove deželne ustave avstrijske Koroške, na Viču so predstavili knjigo rojaka iz Clevelanda Pavleta Borštnika, slišali boste o obisku nadškofa Zoreta pri rojakih v Milanu ter novice iz Melbourna in Clevelanda
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 02 19
O aktualnem dogajanju na avstrijskem Koroškem, tudi o praznovanju slovenskega kulturnega praznika, ki je bilo združeno z jubilejem Slovenske gimnazije in načrtih Krščanske kulturne zveze, poročilo iz Clevelanda ter vabilo na večer s porabskimi Slovenci v Ljubljani.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 02 12
O akciji Mohorjeve družbe Celovec in Urada zveznega kanclerja Podarimo knjige, o praznovanju slovenskega kulturnega praznika v Frankfurtu, Clevelandu in Tinjah na avstrijskem Koroškem.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 02 05
Med rojaki po svetu delujejo sobotne slovenske šole. Učiteljice iz Argentine, Brazilije, Avstralije in ZDA so bile na seminarju v Sloveniji. Koga in kako poučujejo ter zakaj, ste slišali v oddaji.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 01 29 - podelitev Tischlerjeve nagrade Jozetu Wakounigu
Posnetki s podelitve 38. Tischlerjeve nagrade, ki jo je prejel prof. Jože Wakounig, še pred slovesno podelitvijo Tischlerjeve nagrade je mag. Krištof spregovoril o letošnjem govorniškem natečaju in predstavil zmagovalca, to je Val Vovk Petrovski, dijak 6.b razreda Zvezne gimnazije za Slovence v Celovcu, ki je spregovoril o temi: „Koliko šteje moj glas na volitvah“. Nagrajenec je govor tudi prebral.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 01 22
Muzejsko društvo Škofja Loka, Svetovni slovenski kongres in Narodna in univerzitetna knjižnica NUK so v sredo, 18. januarja 2017, v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa v Ljubljani pripravili večer, posvečen literarnemu kritiku, prevajalcu, pesniku in uredniku, loškemu rojaku dr. Tinetu Debeljaku.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 01 15
O 54. Dnevu emigranta, kjer so se beneški Slovenci zahvalili Zdravku Likarju, v Špetru se veselijo obnovljenih in novih prostorov dvojezične šole, o prejemniku nagrade Dušana Černeta, novice iz Clevelanda in posnetek z novoletnega srečanja v Tinjah, Marija Gruškovnjak je razmišljala o dr. Vinku Zwittru.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 01 08
Spomnili smo se dr. Petra Venclja in dr. Katice Cukjati, slišali o božiču v Našem domu San Justo in v Clevelandu, o verskem in kulturnem življenju rojakov v Kanadi, z avstrijske Koroške pa o Kmečkem koledarju in prejemniku letošnje Tischlerjeve nagrade.
     Mobilne naprave o
PredvajajPrenesi k sebisl 2017 01 01
Praznovanje božiča po svetu, 2. del (Lemont, Montreal, Melbourne, Švedska in Belgija ter novice iz Argentine)
     Mobilne naprave o
Izberi:  Vse | NobenIzbrano: Predvajaj