Vec...

Arhivi posnetkov

Utrip Cerkve na Slovenskem · 2015

Predvajaj Play 2015

Arhivi posnetkov

prispevki   

Posnetki:

PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 12 29     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 12 22
O odprtju svetih vrat na Ptujski Gori, škofijskem misijonu v Murski Soboti, delovanju Karitas v Mariboru in Celju ter o 40. obletnici župnije LJ-Kašelj/Zalog.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 12 15
O začetku svetega leta usmiljenja v Sloveniji in svetih vratih pri nas, o božjem služabniku Lojzetu Kozarju, grobnici v koprski stolnici , o seminarju za spovednike in o zgodovini Katehetsko pastoralne šole pri nas (dr. Julka Nežič).
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 12 08
O pobudah v Cerkvi na Slovenskem ob izrednem svetem letu usmiljenja in o povezavi škofijskega misijona v soboški škofiji s tem svetim letom ter o obletnici župnije Pirniče.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 12 01
O adventni pobudi Deli Jezusa, svetem letu usmiljenja in škofijskem misijonu v Murski Soboti.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 11 24
O 10. obletnici ustanovitve škofije Celje, nastajajoči Duhovni akademiji pri Teološki fakulteti in Brezjanskih pogovorih.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveLyricsutrip 2015 11 17
O tednu zaporov, Nikodemovih večerih v Mariboru ter poročila s posvetitve cerkve don Boska v Mariboru, srečanja družin v Vipavi in praznovanja 50. obletnice KPŠ v Celju.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 11 10
V župniji Ljubljana Polje se pripravljajo na misijon, v Mariboru pa bodo blagoslovili novo cerkev, posvečeno sv. Janezu Bosku. O prihajajočih Nikodemovih večerih, zahvalni nedelji in srečanju nadškofa Cvikla z birmanci.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 11 03
O prazniku vseh svetih, poročilo s tiskovne konference SŠK in Karitas, o srečanju Romov iz Slovenije pri papežu, sklepu akcije 40 dni za življenje, srečanju birmancev z nadškofom Cviklom in župniji Kobilje.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 10 27
Pred praznikom vseh svetih ste lahko slišali, kako je s postopki svetniških kandidatov ljubljanske nadškofije.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 10 20
O nedeljski slovesnosti podelitve palija v mariborski stolnici, bližnjih diakonskih posvečenjih, srečanju družin v Novem mestu in prazovanju misijonske nedelje v ljubljanski stolnici in na Brezjah.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 10 13
Pred letošnjo misijonsko nedeljo bo znova zaživela Misijonska vas. Nanjo in na druge dogodke nas je povabil ravnatelj Misijonskega središča Slovenije Stane Kerin. Poročali smo tudi o praznovanju 25. obletnice Nadškofijske Karitas Maribor, bližajoči se podelitvi palija mariborskemu nadškofu metropolitu Alojziju Cviklu in misijonu v dekaniji Kranj
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 10 06
Škofija Novo mesto pripravlja škofijsko srečanje družin, v Katehetsko pastorali šoli se bodo začela letošnja predavanja.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 09 29
Predstavili smo dogajanje ob minuli Slomškovi nedelji. Zazrli smo se tudi v bližnjo dobrodelno prireditev Peter Opeka za prijatelje, ki bo v Hali Tivoli v Ljubljani.
      43.20 Mb o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 09 22
O minuli nedelji svetniških kandidatov ljubljanske nadškofije in o prihajajoči Slomškovi nedelji ...
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 09 15
Pred nami je nedelja svetniških kandidatov ljubljanske nadškofije, o tem ste več slišali v oddaji. Povabili smo tudi na mesečni Halasov shod v Veliko Polano in na srečanje mladih v Stično ter se spomnili molitvenih dni za duhovne poklice.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 09 08
V Kopru so dobili nove prostore za škofijski arhiv in druge prostore za upravljanje škofije, v Mariboru so praznovali obletnico prenosa škofijskega sedeža iz ŠentAndraža, v Črenšovcih pa imajo teden duhovnosti in kulture.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 09 01
V oddaji smo slišali, kaj v novem šolskem in katehetskem letu pripravljajo v Ignacijem domu duhovnosti pri Svetem Jožefu v Ljubljani.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 08 25
V Veliki Polani je potekal spravni dan, v Puščavi na Pohorju in na Zaplasu se bodo srečali bolniki.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 08 18
Oddaja je bila tokrat posvečena poudarkom in mislim škofov na praznik Marijinega vnebovzetja, ki smo ga praznovali v soboto. V drugem delu pa je bil z nami duhovnik Tomaž Kodrič. Predstavil je Gibanje Pot in tedne duhovnosti v Stržišču, ki so bili letos že petdeseti po vrsti.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 08 11
V tokratni oddaji smo poročali o dogodkih, ki so povezani s praznikom Marijinega vnebovzetja, ki ga bomo obhajali 15. avgusta. Med drugim bo odmevalo tudi slavje slovenskih klaris ob godu sv. Klare Asiške.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 08 04
Pripovedi slovenskih misijonarjev iz Paragvaja, Madagaskarja, Slonokoščene obale ter Zambije, ko so jih povedali na nedavnem srečanju v Logu pri Vipavi, smo slišali v tokratni oddaji.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 07 28
Postopek za beatifikacijo Božjega služabnika Danijela Halasa, ki ga je pripravila škofija Murska Sobota, je veljaven. Kaj to pomeni, tudi za nadaljevanje postopka, ste slišali v oddaji. V njej tudi o srečanju družin Aninega sklada in o letošnji župnijski slovesnosti pri svetem Jakobu v Ljubljani.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 07 21
Pred nami je Krištofova nedelja. Akcijo Miva je predstavil ravnatelj Misijonskega središča Slovenije Stane Kerin.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 07 14
O srečanju treh dežel na Višarjah, podelitvi palija nadškofu metropolitu Stanislavu Zoretu in tudi kako se 25-ih let svojega mašništva spominja škof Peter Štumpf.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 07 07
V Sloveniji imamo le eno župnijo, ki je posvečeno sv. Mariji Goretti (goduje 6. julija), in sicer v Bistrici pri Tržiču. Oboje - svetnico in župnijo - ste lahko spoznali v tokratni oddaji.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 06 30
V oddaji smo predstavili študijski program Duhovno izpopolnjevanje, ki ga pripravlja Teološka fakulteta v Ljubljani.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 06 23
Na Brezjah je v soboto, 20. junija 2015, potekalo 47. romanje bolnikov, invalidov in ostarelih v organizaciji revije Ognjišče. V oddaji ste lahko slišali reportažo.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 06 15
Tudi tokrat smo predstavili živahen utrip Cerkve v Sloveniji: o devetdnevnici pred dnevom državnosti, duhovniškem dnevu v mariborski metropoliji, romanju bolnikov na Brezje, prvem katoliškem portalu za samske in o festivalu družin.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 06 09
V osrednjem delu oddaje smo se pogovarjali o pripravi na 100. obletnico fatimskih dogodkov in prihod Marije romarice v Slovenijo (prihodnje leto) in pred praznikom Marijinega in Jezusovega srca. Novinarka Marjana Debevec se je pogovarjala z voditeljem odbora za posvetitev Jezusovemu in Marijinemu srcu Alojzijem Snojem.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 06 02
Molitev in post za domovino 2015 sta v pogovoru z Juretom Seškom predstavila Mateja Maček in Primož Krečič, člana iniciativne skupine Molitev in post za domovino.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 05 26
O poudarkih nacionalnega simpozija o formaciji duhovnikov, ki je potekal v Ljubljani. Odmev prazničnega koneca tedna in binkoštnega ponedeljka, na katerega so klarise v Turnišču pripravile proščenje.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 05 19
Pogovarjali smo se o binkoštni devetdnevnici in njenih milostih. Potek devetdnevnice in odmeve nanjo sta predstavila p. Tomaž Podobnik in Valentina Pikelj z Zavoda Božji otroci. Prisluhnili ste lahko tudi celotnemu nagovoru nadškofa Stanislava Zoreta s slovesne svete maše na Brezjah ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 05 12 Predsednik Slovenske skofovske konference Andrej Glavan
Pred sveto mašo ob 70. obletnici konca II. svetovne vojne, ki jo bodo v soboto, 16. maja 2015, na Brezjah darovali slovenski škofje, je bil z nami novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Glavan. Slišali smo še, kaj je v soboto, 9. maja 2015, na 11. vseslovenskem romanju gasilcev na Brezje povedal nadškof Stanislav Zore.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 05 05
O romanju sodelavcev Slovenske Karitas v nedeljo, 3. maja 2015, k Mariji Pomagaj na Brezje ter povabilo na Srečanje za ločene in znova poročene, ki bo to soboto v Kosezah v Ljubljani.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 04 28
V oddaji smo gostili uršulinko, sestro Snežno Večko, ki je spregovorila o svoji misijonski izkušnji s Salomonovimi otoki.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 04 21
Objavili smo posnetke z novinarske konference škofije Celje, na kateri so predstavili praznovanja ob 10. obletnici ustanovitve.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 04 14 O zlatem jubileju Ognjisca     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 04 07
Kaj so pri vstajenjskih mašah in v velikonočnih poslanicah sporočili naši škofje in pridiga nadškofa Stanislava Zoreta pri zaobljubljeni popotresni pobožnosti pri Svetem Jožefu v Ljubljani.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 03 31
Danes je v prostorih škofije Novo mesto potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili praznovanja ob 10. obletnici. Več v oddaji ...
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 03 24
O tednu družine, odličju svetega Jožefa, ki so podelili v novomeški škofiji, o drugem srečanju sodelavcev Romske pastorale in še nekaj drugih novic.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 03 17
Ponovitev pogovora, ki ga je glavni urednik našega radia Franci Trstenjak posnel z novim mariborskim nadškofom Alojzijem Cviklom.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 03 10
Predstavili smo pobudo 24 ur za Gospoda, ki bo mdr. potekala na Brezjah, romanje Karitas na Sveto Goro in povabili na škofovsko posvečenje v Ljubljani.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 03 03
Od 6. do 15. marca 2015 bo v celjski dekaniji potekal sveti misijon. V oddaji sta ga predstavila celjski opat in generalni vikar celjske škofije Marjan Jezernik in župnik na Teharju in dekan celjske dekanije Miha Herman.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 02 24
Pred nedeljskim izbiranjem novih članov župnijskih pastoralnih svetov, ki bo po vseh slovenskih župnijah, naš gost je bil novomeški škof Andrej Glavan, ki je med slovenskimi škofi odgovoren za to področje.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 02 17
V postnem času, ki ga začenjamo na pepelnično sredo, bo potekalo več različnih pobud. Nekaj smo jih predstavili v oddaji. Ustavili smo se tudi pri nedavnem praznovanju svetovnega dneva bolnikov.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 02 10
Pred izbiranjem novih članov ŽPS, ki bodo 1. marca, smo se pogovarjali s članom Medškofijskega odbora za ŽPS in župnikom v Preboldu in Marija Reki Damjanom Ratajcem ter članicama ŽPS te župnije Metko Rojnik in Lidijo Bergant.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 02 03
V oddaji so odmevala praznovanja dneva posvečenega življenja, ko so na svečnico potekala po vseh slovenskih škofijah, spoznali smo tudi center Živi na polno, ki deluje v Ljubljani.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 01 27
V vseh šestih škofijah se pripravljamo na izbiranje novih članov župnijskih pastoralnih svetov. V oddaji je bil naš sogovornik David Jensterle, član Medškofijskega odbora za ŽPS in župnik Tržič - Bistrica. V drugem delu smo predstavili, kako bodo dan posvečenega življenja na svečnico praznovali slovenski redovniki in redovnice.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 01 20
Molitvena osmina za edinost kristjanov. Seminar Glej, Luč! 2015. Nedelja Svetega pisma 2015. Božji služabnik Anton Strle.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 01 13
Na drugo postno nedeljo, 1. marca, bomo po vseh Sloveniji izbirali člane župnijskih pastoralnih svetov. Pogovor s Tomažem Kodričem.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2015 01 06
Ob 15-letnici razglasitve brezjanske bazilike za slovensko Marijino narodno svetišče je ljubljanski nadškof Zore posvetil nov oltar.
     o
Izberi:  Vse | NobenIzbrano: Predvajaj