Vec...

Arhivi posnetkov

Utrip Cerkve na Slovenskem · 2013

Predvajaj Play 2013

Arhivi posnetkov

prispevki   

Posnetki:

PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 12 17
Med drugim smo se ustavili na praznovanju 15-letnice Aninega sklada, na sprejemu za verske skupnosti, v Novem mestu, kjer je na ogled razstava jaslic, pa v Prekmurju, kjer so praznovali 100-letnico Nôvin in v prenovljenih prostorih Galerije Družina v Ljubljani.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 12 10
Slovenski škofje so pripravili smernice za zvonjenje, pripravljajo tudi smernice za formalno pravni izstop iz Katoliške Cerkve in navodila za službo izrednega delivca obhajila. O tem je v oddaji Utrip Cerkve na Slovenskem spregovoril generalni tajnik Slovenske škofovske konference p. dr. Tadej Strehovec. V pogovoru se je ustavil tudi pri davku na nepremičnine, vprašalniku za škofovsko sinodo o družini, poročilu Estrela in novih škofih v Ljubljani in Mariboru.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 12 03
76. redna plenarna seja Slovenske škofovske konference, obnova župnijske cerkve v Lendavi, kako duhovnik Matevž Mehle gleda na ustanovo Anin sklada in tudi na veliko družino.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 11 26
Sklep Leta vere v ljubljanski stolnici, skupni misijon Višnja Gora, Stična, Šentvid in Ivančna Gorica in pogovoru s predstavnico ustanovitelja Aninega sklada, usmiljenko sestro Cveto Jost.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 11 19
O sklepu Leta vere v Cerkvi na Slovenskem, še posebej v župniji LJ-Vič, pogovor z zaporniškim duhovnikom Robertom Friškovcem ob Tednu zaporov, pogovor z Nadjo Mehle o tem, kako družine doživljajo Anin sklad.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 11 12
Povabilo k udeležbi na Nikodemovih večerih in na praznovanju Zavoda sv. Stanislava, Katoliški laiki vabijo k molitvi za Cerkev na Slovenskem, pogovor z Marijo Šterbenc, predsednico uprave Aninega sklada, ki praznuje 15-letnico delovanja.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 11 05 Dogodki ob deseti obletnici smrti prof Sterleta     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 10 29
V Kotljah na Koroškem so v začetku meseca zaključili projekt Dar za dar. Dvanajst let so mladi Hotuljci šivali voščilnice in jih prodajali za obnovo župnijske cerkve. Kako močno je projekt povezal župnijo in mlade, ste slišali v tokratni oddaji.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 10 22
Tokrat smo v osrednjem delu slišali, kaj sta na Terčeljevem shodu povedala Primož Krečič in Renato Podbersič.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 10 15
Letos mineva deset let od smrti profesorja dr. Antona Strleta, v pripravi je postopek za kandidata za svetnika. Povabili smo k obhajanju misijonske nedelje in opozorili na za?etek ?tudijskega leta.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 10 08
O spremljajočih dogodkih na svetopisemskem maratonu ter predstavitev knjige Črnec v beli koži – p. Miha Drevenšek, misijonar v Zambiji, pogovarjali smo se z avtorjem p. Janezom Šamperlom.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 10 01
Predstavitev 6. Svetopisemskega maratona - pogovor z Benjaminom Siterjem in Katarino Zupančič.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 09 24
Predstavitev dejavnosti v Duhovnem središču svetega Jožefa na Poljanah v LJ v jesenskem in zimskem času.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 09 17
Celjski škof in apostolski administrator mariborske nadškofije Stanislav Lipovšek o praznovanju Slomškove nedelje, kako potekajo postopki za svetniške kandidate ljubljanske nadškofije.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 09 10
Vabilo k sobotni molitvi za duhovne poklice, Romanje starih staršev na Brezjah, Župnija Črensovci - Teden duhovnosti in kulture.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 09 03 850 let zupnije Velesovo     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 08 27
Na gradu na Premu pri Ilirski Bistrici je bilo spominsko srečanje ob 70. obletnici rojstva pesnika, misleca in prevajalca ter izseljenskega duhovnika Vilija Steguja. V organizaciji Škofijske karitas Koper je na Sinjem vrhu potekala 19. mednarodna likovna kolonija Umetniki za Karitas. O tem je na letošnjem znanstvenem simpoziju ob 300. obletnici smrti škofa Naldinija spregovoril umetnostni zgodovinar Stanko Kokole.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 08 20
Kardinal Franc Rode na sv. Mohorju nad Moravčami blagoslovil dom duhovnih vaj, v Kanjem Dolu so tudi to poletje potekali programi za mlade pod vodstvom s. Rebeke.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 08 13 Veliki smaren     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 08 06 skof Andrej Glavan SDM Rio Aktualno Premestitve     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 07 30
Kaj so na letošnjem srečanju pri svetem Jakobu v Ljubljani povedali slovenski misijonarji? Zlata maša Antona Horvata v Beltincih je bila misijonsko obarvana. P. Marjan Vogrin o škofu Naldiniju.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 07 23
Matura v katoliških gimnazijah; Piknik Aninega sklada; Mariapoli; Gloria Polo Ortiz v SLO; Kardinal Rode in knjige o papežu Frančišku; Srečanja članov Misijonske molitvene zveze; Vincenc Rajšp o škofu Naldiniju
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 07 16
Narodni ravnatelj Misijonskega središča g. Stane Kerin ob Krištofovi nedelji ter kaj je povedal Salvator Žitko na znanstvenem simpoziju o škofu Paolu Naldiniju.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 07 09
Posnetek pridige ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. dr. Antona Stresa ob sveti maši ob 50. obletnici smrti Božjega služabnika nadškofa Antona Vovka in del z znastvenega simpozija o škofu Paolu Naldiniju.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 07 02
Pogovor z zlatomašnikom, škofom Metodom Pirihom. Kaj so novomašnikom povedali škofje oz. nadškofje. Pregled akutalnega dogajanja.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 06 25
Novomašniška posvečenja v Cerkvi na Slovenskem, v prihodnjih dneh vrhunec Heminega leta, župnija Jarše praznuje 20-letnico.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 06 18
Na Brezjah so se 45. zbrali bolniki, na festivalu družin na Rogli 5000 ljudi, pogovor z Matejo Maček o postu in molitvi za domovino, 1150-letnica prihoda sv. Cirila in Metoda na Moravsko in v naše kraje.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 06 11
Na Brezjah bo 45. romanje bolnikov, na Rogli bo 7. festival družin, tudi letos bo potekal Dan molitve in posta za domovino.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 06 04
Duhovno izpopolnjevanje na Teološki fakulteti, v Kopru bo srečanje cerkvenih gibanj, napovednik.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 05 28
Kako smo praznovali Marijo Pomagaj na Brezjah, na Zaplazu je bilo 26. maja praznovanje godu Alojzija Grozdeta, napoved Telovega.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 05 21
Pogovor z inšpektorjem Janezom Potočnikom ob sklepu romanja relikvij svetega Janeza Boska v Sloveniji. Vabilo na večer krščanskih izročil, na romarski shod na Rakovniku in na pranovanje Grozdetovega godu na Zaplaz. V Planini pri Rakeku je bilo srečanje z naslovom Dialog.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 05 14 Ptuj Zaplaz Kancevci
Na Ptujski Gori je potekal festival Marijafest 2013. Romanje slepih in slabovinih Slovenije na Zaplaz. Letovanje Gibanje Vera in luč v Kančevcih.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 05 07
Po Sloveniji romajo relikvije sv. Janeza Boska. Na Brezjah razstava o nadškofu Vovku. Napoved dogodkov v Domu sveti Jožef v Celju. V Slovenijii predstojnik kapucinov.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 04 30
Romanje relikvij sv. Janeza Boska po Sloveniji - 2. del. Skupnost Totus Tuus. Simpozij o koprskem škofu Naldiniju. Pastorala Romov.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 04 23
O romanju relikvij svetega Janeza Boska v Sloveniji, seminarju za duhovnike in praznovanju v vrtcu Dominik Savio v Domžalah.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 04 16
Pokop škofa Rožmana v ljubljanski stolnici. Škofijafesta v Turnišču in Celju. Srečanje družin Aninega sklada. Teden molitve za duhovne poklice.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 04 09
Slovo od škofa Rožmana v Lemontu, o Škofijafestih v mariborski metropoliji, romanje mariborske metropolije v Srbijo, o seminarju o vzgoji.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 04 02
Slovenski nadškofje in škofje ob veliki noči. Pogovor z dr. Andrejem Sajetom, ki mu konec letošnjega aprila poteče drugi petletni mandat kot generalnemu tajniku in tiskovnemu predstavniku SŠK.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 03 26
Nov križev pot v slovenski cerkvi v Melbournu. Velikonočno voščilo slovenskih škofov, poslanici nadškofa Antona Stresa in škofa Jurija Bizjaka. V Kopru pripravljajo slovesnost ob 300. obletnici smrti škofa Naldinija. Akcija Karitas Koper: Pomagam pomagati.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 03 19
Praznik sv. Jožefa, teden Družine, o prazniku Gospodovega oznanjenja in materinskem dnevu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 03 12
Devetdnevnica za nerojene otroke in domovino. Na TF bo mednarodni simpozij. Spominska slovesnost o Izidorju Závršniku.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 03 05
Papež Benedikt XVI. in povezava s Cerkvijo na Slovenskem. O pozivu za popolno obdavčitev Katoliške Cerkve. Tomaževa proslava v Ljubljani, delovanje Karitas.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 02 26
Predstavili smo Dan odprtih vrat za duhovne poklice v Ljubljani in Mariboru, molitev za duhovne poklice na Brezjah in evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 02 19
Predstavili smo nekaj postnih spodbud (40 dni brez alkohola, spodbude Škofijske karitas Koper, postno akcijo iskreni.net) ter slišali o navodilih škofov ob izpraznjenem papeškem sedežu.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 02 12
Slišali smo prispevke z romanja ob svetovnem dnevu bolnikov v Lurd, pogovor z dr. Štupnikarjem o pastorali bolnikov na Slovenskem, o praznovanju dneva bolnikov na Brezjah in v KC LJ ter o postu in molitvi za domovino.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 02 05
Govorili o dnevu posvečenega življenja, ki smo ga obhajali na svečnico, z dr. Štupnirjem smo se pogovarjali pred svetovnim dnevom bolnikov, slišali o Gnidovčevi nedelji na Taboru, o obisku Joannesa Bucherja iz ProLife in predstavili nameri za pokop škofa Rožmana ter nominacijo Pedra Opeke za Nobelovo nagrado.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 01 29
Za nami je nedelja Svetega pisma, pred nami dan posvečenega življenja - o obeh ste več slišali v oddaji. Pa tudi o srečanju katoliških novinarjev, seminarju za srečanje z živim Bogom in dogajanju v Domu sveti Jožef v Celju.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 01 22
Kaj škof Peter Štumpf, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za medije, meni o stanju verskega tiska. Z njimi smo se pogovarjali še o ekumenizmu, obiskali pa tudi župnijo Martjanci pri Murski Soboti in preverili praktični ekumenizem.
     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 01 15 mesec verskega tiska srecanje kolednikov Grozdetovi veceri ekumenizem     o
PredvajajPrenesi k sebi Mobilne napraveutrip 2013 01 08
V oddaji ste slišali pogovor z mag. Francijem Petričem o verskem tisku, kako so novo leto pozdravili nadškof Stres in škofa Štumpf in Lipovšek, o sklepu jubilejnega leta v Strunjanu ter o 70-letnici mučeniške smrti blaženega Grozdeta in o praznovanju 150-letnice župnije Sežana.
     o
Izberi:  Vse | NobenIzbrano: Predvajaj